Mobile menu
Gradilište Poljud: Niču novi tereni, ambulanta za Akademiju, učionice, svlačionice...

Gradilište Poljud: Niču novi tereni, ambulanta za Akademiju, učionice, svlačionice...

 
8/3/2018 - 16:36 sati
Klub
Foto: Miro Gabela, Robert Matić /Hajduk.hr
Poljud - infrastrukturni radoviPoljud - infrastrukturni radoviPoljud - infrastrukturni radoviPoljud - infrastrukturni radoviPoljud - infrastrukturni radoviPoljud - infrastrukturni radoviPoljud - infrastrukturni radoviPoljud - infrastrukturni radoviPoljud - infrastrukturni radoviPoljud - infrastrukturni radoviPoljud - infrastrukturni radoviPoljud - infrastrukturni radoviPoljud - infrastrukturni radovi
Poljud - infrastrukturni radovi

Poljud se u posljednje vrijeme pretvorio u pravo gradilište, u tijeku su brojni infrastrukturni zahvati, a sve kako bi se igračima, trenerima, polaznicima Akademije i posjetiteljima utakmica osigurali što optimalniji uvjeti za rad i boravak na stadionu.

Do sada je uz potporu tvrtke Brodosplit d.d. potpuno obnovljeno 18 od 24 sanitarna čvora koji su u potpunosti preuređeni. Također u funkciju je stavljena  nova modrena svlačionica za potrebe Akademije. Trenutno su u tijeku radovi na ambulanti koja će služiti za potrebe Akademije te prostora oko nje, grade se dva pomoćna terena za polaznike Akademije na prostoru bivšeg poligona za autoškole, potpuno se preuređuje učionica za najmlađe članove Kluba...

Tu je i niz manjih zahvata koji bi trebali povećati funkcionalnost Poljudske ljepotice. Kada je planiran završetak infrastrukturnih radova i kada bi novi prostori trebali biti spremni za namjenu otkrio nam je Hajdukov voditelj nekretnina, opreme i tehnike Ante Kokan.

- Glavni radovi trenutno se vode na dva pomoćna terena za potrebe Akademije i Otvorene škole, ambulanti za Akademiju s dijelom za rehabilitaciju i uredskim prostorom, preuređujemo učionicu za potrebe Akademije, a već smo u funkciju stavili novu oružarnicu za mlađe uzraste, te hospitality dio i lounge područje za nutricionističkh službu i trenere mlađih uzrasta – navodi Kokan.

U posljednje dvije godine uloženo je otprilike 20 milijuna kuna za infrastrukturne projekte na stadionu.

- Određene stvari su već u zgotovljene i stavljene u funkciju, radovi koje sam naveo su u tijeku, a neke od njih tek planiramo započeti. Uložena su znatna sredstva u obnovu glavnog i pomoćnih terena, od nove drenaže i sustava zalijevanja do postavljanja novog travnjaka. U bliskoj budućnosti želimo adaptirati prostor pored kineziološke dvorane i privremene ambulante za Akademiju u svrhu Odjela za analitiku i rehabilitaciju, te napraviti posebni prostor za masere. Uz sve to odradili smo cijeli niz manjih zahvata koji se izvana ne mogu vidjeti. Od rušenja zidova i preuređenja skladišnih prostora, postavljanja novih pumpi za zalijevanje terena koje nisu mijenjane od 1979. godine, pa do stavljanja metalnih krovova i sanacije oluka oborinskih voda.

Za kraj nam je otkrio kada možemo očekivati završetak već započetih projekata.

- Planirano je da novi pomoćni tereni budu gotovi do konca travnja, a ambulanta bi trebala biti funkcionalna do sredine travnja ove godine – zaključio je Kokan. 

8/3/2018 - 16:36 sati
Klub
Foto: Miro Gabela, Robert Matić /Hajduk.hr