Mobile menu
Gojun: Uživajmo u finalima koja su izborili pioniri, kadeti i juniori

Gojun: Uživajmo u finalima koja su izborili pioniri, kadeti i juniori

 
16/5/2017 - 14:30 sati
Akademija
Foto: Robert Matić / hajduk.hr

Završnica Hrvatskog nogometnog kupa za mlađe uzraste održat će se u Ludbregu, u petak 19. svibnja. Na njoj će sudjelovati tri selekcije Hajdukove akademije - juniori, kadeti i pioniri, a protivnik u sva tri susreta je zagrebački Dinamo.

Pioniri su dosta uvjerljivo došli do finala, tijekom natjecanja primili su samo jedan pogodak u utakmici protiv RNK Splita koju su riješili u svoju korist boljim izvođenjem jedanaesteraca. Ono što posebno veseli trenera Juru Srzića je činjenica da će Bijeli u finalu biti kompletni.

- Dobro poznajemo naše protivnike kao i oni nas, odradit ćemo dobru pripremu i pokušati s nekim malim iznenađenjima. I u ovoj utakmici će važan biti ulazak u utakmicu, takvih iskustava već imamo, a definitivno smatram kako za finalnu utakmicu Kupa igrače ne treba dodatno motivirati, pogotovo kad je s druge strane Dinamo.

Kadeti su bili vrlo uvjerljivi i u finale su se plasirali sa stopostotnim učinkom, eliminiravši između ostalih i Rijeku u gostima, pa trener Siniša Oreščanin ima razloga za optimizam.

- Nadamo se najboljem, pripremamo se ozbiljno i već par dana nam je finale jedina preokupacija. Pritom nastojimo igrače ne opterećivati važnošću utakmice.

Zanimljivo je da trener Oreščanin i njegov stožer u ovoj sezoni još nisu igrali protiv Dinama.

- Ne, momčad smo preuzeli nekoliko dana nakon prvog prvenstvenog ogleda i sada ćemo u samo pet dana igrati dva puta protiv Dinama, naravno da je ova prva kup utakmica itekako važnija.

Juniori su u Kupu imali dva teška ispita, u četvrtfinalu su minimalno pobijedili Osijek u gostima, a u polufinalu imali težak posao u uzvratu u Bjelovaru, nakon 1:1 na Poljudu. Upravo ta druga polufinalna utakmica utakmica u kojoj su Bijeli slavili 3:0 zalog je za optimizam trenera Maria Despotovića

- Tu tešku utakmicu odigrali smo zaista dobro, imali smo plan i u potpunosti ga sproveli. Tako će biti i s finalnom utakmicom, spremni smo i imamo uigrane varijante, kako u obrani, tako i prema naprijed. 

Sva tri trenera istaknula su zadovoljstvo činjenicom da su sve selekcije Hajduka došle do finala i smatraju kako će utakmice s Dinamom biti prava fešta nogometa, a s njihovim mišljenjem slaže se i voditelj Akademije Krešimir Gojun.

- To je sigurno jedan od pokazatelja da smo na dobrom putu što se tiče rada Akademije. Ponavljam kako nam rezultat u mlađim kategorijama nije najvažniji, ali pred kadete i juniore ipak je potrebno postavljati određeni pritisak u tom smislu. Najvažnije je da uživamo u sva tri finala, da igrači daju sve od sebe, a konačan rezultat teško je prognozirati.

Svi sudionici finala po dodjeli trofeja odlaze u Varaždin gdje će zajedno pogledati finalnu utakmicu Europskog prvenstva za kadete. 

Finale Hrvatskog nogometnog kupa, Ludbreg, 19.05:

pioniri: HAJDUK - DINAMO  11 sati

kadeti: HAJDUK - DINAMO  13 sati

juniori: HAJDUK - DINAMO  16 sati

16/5/2017 - 14:30 sati
Akademija
Foto: Robert Matić / hajduk.hr