Mobile menu
Druga momčad Bijelih poražena u Blatu

Druga momčad Bijelih poražena u Blatu

 
12/3/2017 - 16:15 sati
Hajduk II
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr

ZMAJ (B) - HAJDUK II 2:0
Utakmica 18. kola Treće HNL Jug
Blato na Korčuli, igralište Zlinje
Gledatelja: 1.000
Sudac: Zvonimir Sinovčić (Novigrad)
Strijelac: 1:0 Tadić (17.), 2:0 Abazi (84.)
ZMAJ (B): Jelić, Silić, Batur, Nobilo (od 57. Janjić), Vrkić, Špaleta, Abazi, Velimirović, Tadić, Galić, Tarle (od 68. Grbavica)
HAJDUK II: Letica, Šuto, Bosančić, Cetina, M.L. Vojković (od 80. Galić), Pasariček, Llanos (od 64. Deliu), Jandrek (c), Teklić, Mrkonjić (od 46. Šeparović), Prtajin. 

Druga momčad Bijelih poražena je u 19. kolu 3. HNL Jug. Igrači Marka Loze izgubili su 2:0 na gostovanju kod Zmaja u Blatu. Borbeni domaćini golovima Tadića u 17. i Abazija u 84. minuti upisali su tri boda bitna u borbi za opstanak, dok hajdukovci nisu uspjeli iskoristiti odlične prigode, posebno one s početka susreta dok je na semaforu svijetlilo 0:0. 

Tri stopostotne prilike imali su Lozini igrači u prvih 15 minuti dvoboja. Hajdukovci su zaprijetili već u 5. minuti preko Tomislava Mrkonjića koji je izašao sam pred gol Jelića, pokušao je Hajdukov krilni napadač lobovati vratara gostiju, no lopta je otišla nekoliko centimetara od lijeve vratnice. Nova šansa stigla je u 14. minuti kada je Mario Cetina pokušao nogom s 10 metara nakon centaršuta Luke Pasaričeka, vratar domaćih bio je na mjestu. Dvije minute poslije Ivan Prtajin se sjajnom varkom oslobodio svog čuvara i tukao snažno po podu s 10 metara, lopta je za malo odsjela u mrežu.

Prva prava prilika domaćina rezultirala je pogotkom. Nakon ubačaja s lijeve strane najviši u skoku bio je Tadić koji je glavom s 8 metara matirao Karla Leticu za veliko slavlje 1.000 gledatelja na igralištu Zlinje. Osokoljeni pogotkom domaćini su krenuli agresivnije i nisu dopuštali Bijelima da ozbiljnije ugroze vrata. Pokušavao je Robert Jandrek svojim prodorima po desnoj strani, no obrana Zmaja zaustavila je sve njegove nalete. 

Pokušavali su hajdukovci u drugom dijelu kombinatornom igrom doći do zgoditka, no jalovi su sve to pokušaji bili. Najbolju priliku imali su u 66. minuti kada je Tonio Teklić tukao s vrha 16 metara, no njegov udarac nije bio precizan. Šest minuta prije kraja Zmaj je povećao vodstvo preko Abazija koji je ostao sam na sedam metara i glavom pogodio mrežu Letice. Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao, a agresivni i borbeni domaćin osvojio je važna tri boda. 

Hajduk je ostao na čelu ljestvice, ali sada s dva boda prednosti pred Neretvancem koji je danas slavio protiv Orkana.


12/3/2017 - 16:15 sati
Hajduk II
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr