Mobile menu
Despotović: Radujemo se povratku u natjecateljski ritam

Despotović: Radujemo se povratku u natjecateljski ritam

 
6/3/2018 - 11:22 sati
Akademija
Foto: Robert Matić/hajduk.hr

Hajdukovi juniori ove srijede započinju sa službenim utakmicama. Očekuje ih četvrtfinale Kupa i utakmica s Lokomotivom na Poljudu. Igrači trenera Marija Despotovića trebali su gostovati, ali je dogovorom klubova zamijenjeno domaćinstvo. 

- Da, teren u Zagrebu bio je smrznut, pa smo im ponudili da se igra u Splitu i oni su na to pristali. Kup je natjecanje u kojem nema popravnog, u četvrtfinalu se igra samo jedna utakmica. Poznajemo momčad Lokomotive, u prvenstvu smo ih pobijedili u gostima s 2:1. Odigrali su tada odličnu utakmicu, imali su i zapažen nastup u Ligi prvaka, pa mislim kako su oni uz Dinamo i Osijek najteži protivnici koje nam je mogao donijeti ždrijeb. Ali mi smo branitelji naslova i u toj misiji ne možemo birati protivnike. Očekuje nas teška utakmica, ali bit će mnogo takvih ove polusezone u prvenstvu i Kupu.

Kako ste iskoristili prvenstvenu pauzu?

- Pauza je bila jako duga i jedva smo čekali nastavak sezone. U Dalmaciji je zimi izuzetno teško pronaći adekvatne sparing partnere i kvalitetne terene, uspijevali smo se nekako snaći s protivnicima u seniorskom uzrastu. Ponavljam, svi se radujemo vraćanju u natjecateljski ritam.

Bilo je i kadrovskih promjena tijekom prvenstvene pauze?

- Selekcija je stalan proces, mi smo i u ovoj polusezoni doveli četiri nova igrača. Igramo na dva fronta i imamo najviše ciljeve, a izgled momčadi ovisit će dosta i o potrebama druge momčadi. Moram istaknuti odličnu suradnju sa stožerom prve i druge momčadi te sam uvjeren kako ćemo pronaći najbolja zajednička rješenja.

Hajduk i Lokomotiva utakmicu četvrtfinala Kupa igraju na pomoćnom terenu stadiona Poljud u srijedu u 12 sati.

6/3/2018 - 11:22 sati
Akademija
Foto: Robert Matić/hajduk.hr