Mobile menu
Darko Nejašmić: Mlada smo momčad željna nadigravanja

Darko Nejašmić: Mlada smo momčad željna nadigravanja

 
20/3/2018 - 12:07 sati
Hajduk II
Foto: Miro Gabela/hajduk.hr

Druga momčad Hajduka okončala je drugu trećinu prvenstva u 2. HNL remijem 2:2 u Varaždinu. U odličnoj utakmici po teškom terenu, Bijeli su do boda došli golovima Darka Nejašmića i Stanka Jurića.

Prvo izjednačenje na utakmici donio je Nejašmić, ovo je ovo treći pogodak mladog Hajdukovog veznjaka (rođen 25.01. 1999.) u tekućoj sezoni, a prethodila mu je sjajna akcija napadačkog reda i vezne linije.

- Teren je zaista bio težak, ali moji suigrači uspjeli su s nekoliko tečnih dodavanja kreirati situaciju u kojoj sam imao otvoren šut i na sreću pogodio. Puno lakše nam je bilo na odmor otići s poravnanjem. Zadovoljni smo osvojenim bodom, iako smo u samoj završnici imali lijepu priliku za pobjedu. Igrali smo svoju igru, pokušavali kombinirati, dobrim dijelom i uspijevali u tome, kao i domaćin pa mislim da je publika na kraju mogla biti zadovoljna prikazanim.

Ove sezone Nejašmić se specijalizirao za pogotke iz daljine, trener Varaždina Mario Kovačević nakon utakmice je priznao kako je svoje igrače upozorio na bijelu šesticu.

- Nemam poseban način treniranja za udarce iz daljine, ali naša igra tako je koncipirana da se češće nađem u povoljnoj poziciji, ove sezone tri takve prigode sam iskoristio i zbog toga sam sretan.

U medijima je ovih dana često bila objavljivana fotografija Nejašmića u kompletno blatnjavom dresu po završetku utakmice...

- Lijepo je to vidjeti, ali radi se samo o detalju i kutu snimanja, gotovo svi moji suigrači poslije utakmice bili su više crni nego bijeli, promrzli i mokri. Ali to se brzo zaboravi, važan je učinak, pozitivan rezultat i zadovoljstvo našeg trenera Siniše Oreščanina.

Pred Bijelima je posljednja trećina prvenstva, raspored će se znati nakon zaostalih utakmica Lučko - Dinamo II i Gorica - Sesvete.

- Ne opterećujemo se mnogo rasporedom, ali naravno da bi bilo lijepo ostati šesti i igrati jednu utakmicu više na Poljudu. Mlada smo momčad i željni smo nadigravanja, uživamo u nogometu i vjerujem kako je ovo drugoligaško iskustvo odlično za naš razvoj i napredak.

20/3/2018 - 12:07 sati
Hajduk II
Foto: Miro Gabela/hajduk.hr