Mobile menu
Carrillo nakon nove pobjede: Sretan sam zbog napretka svoje momčadi!

Carrillo nakon nove pobjede: Sretan sam zbog napretka svoje momčadi!

 
30/1/2017 - 16:15 sati
Prva momčad
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr
Sve vijesti vezane za temu "Zimske pripreme 2017. (HNK Hajduk Split)"

Nogometaši Hajduka slavili su i u drugom pripremnom dvoboju tijekom priprema u Beleku u Turskoj. Slavili su danas hajdukovci protiv slovačkog prvaka Trenčina rezultatom 4:2. Fantastična je to bila izvedba Bijelih u najvećem dijelu utakmice, u jednom trenutku na semaforu je svijetlilo 4:0. Porazgovarali smo odmah nakon dvoboja s trenerom Joanom Carrillom:
- Ideja ove utakmice je bila prenijeti ono što smo tijekom posljednja tri tjedna radili na treninzima. Momčad korak po korak treba ugrađivati te elemente u ideju naše igre. U prvom dijelu je to bio intenzitet kakav sam želio, ali želim još više posjeda u središnjem dijelu terena. Sviđa mi se ono što smo prikazali u prvom dijelu, ali inzistirat ću na još većem posjedu. Defenzivni zadaci su besprijekorno odrađeni. Posljednja četvorka je izvrsno držala zadnju liniju i defenzivu momčadi. Odlični su bili igrači u ofenzivnim zadacima, igrali su izvrsno bez lopte i držali svoje pozicije.

U 80 minuta suparnik nije stvorio nijednu ozbiljniju priliku, a potom su zabili dva zgoditka i imali penal kojeg je fantastično obranio mladi vratar Karlo Letica...
- Hysen Memolla nam se ozlijedio, Ardian Ismajli je preuzeo njegovo mjesto. Toma Bašić je prešao na zadnjeg veznog, bio sam prisiljen na puno rotacija. S druge strane, ušlo je mnogo mladih igrača koji su budućnost Kluba poput Tonija Teklića, Luke Pasaričeka, Denija Jurića, Ivana Prtajina i Letice. Imali smo i s tom mladom momčadi dvije dobre prilike. 

Ahmed Said je zabio dva zgoditka, a imao je i dvije asistencije...
- Moram uz njega istaknuti i Marka Futacsa koji je puno učinio u igri za momčad, zabio zgoditak. Istaknuo bih među njima i Franu Vojkovića, ali i cijelu momčad koja je počela utakmicu, doista su svi redom ispunili svoje zadatke na visokoj razini. Svakako moram spomenuti i Savvasa, iznimno je važan ovoj momčadi za kontrolu posjeda lopte. Mogao bih tako nastaviti redom, svakog igrača pojedinačno, sve do zadnje linije koja je bila izvrsna. Kad je momčad kompaktna, stvara puno prilika i jako je opasna za suparnika. 

Trener ne krije zadovoljstvo izvedbom svoje momčadi u središnjem dijelu priprema...
- Sretan sam iz dana u dan zbog napretka moje momčadi, ritmom u kojem su odigrali većinu ovog dvoboja, ali ponovit ću, ono na čemu ću svakako i dalje inzistirati je još veći posjed lopte.

Iz igre su zbog ozljeda izašli kapetan Zoran Nižić i napadač Marko Futacs. No, radi se o ozljedama lakše prirode i nastavit će u punom intenzitetu pripreme. Na početku se smatralo kako je ozbiljnije ozlijeđen Hysen Memolla, no nakon pregleda u bolnici brzo je vraćen u bazu u Beleku, na sreću, također samo uz lakšu ozljedu.

30/1/2017 - 16:15 sati
Prva momčad
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr