Mobile menu
Caktaš prvi strijelac sa 12 golova, a Vlašić upisao devet asistencija

Caktaš prvi strijelac sa 12 golova, a Vlašić upisao devet asistencija

 
24/11/2015 - 15:53 sati
Prva momčad
Autor: Alen Orlić
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr

Nakon vrlo dobre partije i uvjerljive pobjede 4:0 protiv Intera iz Zaprešića na Poljudu u 17. kolu MAXtv Prve lige, prvotimci su imali samo jedan slobodan dan (nedjelja), a već s početkom ovog tjedna opet su u punom pogonu.

Trener Damir Burić nagradio je igrače i dao im je rijetku priliku da nakratko predahnu. Zaslužili su jer još jedan cilj je ostvaren. Opet se momčad vratila na pobjedničku stazu. 

Hajduk je protiv Intera pokazao pravo lice, bio je rastrčan, borben, efikasan, a prije svega dominantan i kreativan, taman kakav treba biti uoči završne serije jesenskog dijela sezone.  

U ovom tjednu treninzi su dvaput dnevno, a sve je fokusirano prema važnim utakmicama koje slijede.

Vezane su tri utakmice u Zagrebu, dva gostovanja u Kranjčevićevoj (subota 28.11. - srijeda 2.12.) najprije prvenstvena protiv Zagreba pa onda četvrtfinale Kupa protiv istog protivnika (jedna utakmica), a kao šlag na tortu stiže prvenstveni derbi s Dinamom na Maksimiru (subota 5.12.).  

Mlada momčad Hajduka s prosjekom od 22 godine, a po čemu je najmlađa momčad u prvoligaškim konkurencijama u Europi, u utrci je za prvaka jesenskog dijela sezone. Sa 32 osvojena boda na bod je do Dinama i tri od vodeće Rijeke. Hajduk ima jedak broj pobjeda kao i vodeći dvojac (devet pobjeda).

Puno je razloga za optimizam kad se gleda mladost i potencijal ove momčadu koju je ljetos počeo graditi trener Damir Burić

Ova pobjeda protiv Intera puno znači igračima za samopouzdanje. Posebno kad se dobije utakmica tako uverljivo s četiri gola u mreži protivnika te uz još niz prilika za gol. Sad se ulazi u jedan jako važan dio sezone kad svaka utakmica nosi veliki ulog. Momčad je spreman na to, iako je fokus na prvom sljedećem protivniku. 

Kad se pogleda statistički učinak cijele momčadi u dosadašnjem dijelu sezone mogu se iščitati neke zanimljive brojke.

U ovoj sezoni Hajduk možda nije isprofilirao klasičnog golgetera - prvi strijelac u sezoni je Mijo Caktaš sa 12 golova (5 u prvenstvu) - ali u Burićevoj momčadi svi zabijaju. Hajdukovu momčad odlikuje raznovrsnost.

Čak 15 prvotimaca iz aktualnog igračkog kadra upisalo se među strijelce. Iza Caktaša drugi klupski strijelac je Tino Sven Sušić sa šest golova, a po četiri su zabili Balić, Maglica i Ohandza, slijedi sa tri gola Maloku pa grupa igrača koji su zabili po dva gola. 

Nikola Vlašić, koji je dosad skupio 61 nastup za prvu momčad Hajduka, je u toj grupi igrača sa po dva gola, ali se pak ističe jednom drugom kvalitetom u ovoj sezoni, a to su asistencije. 

Vlašić je dosad upisao devet asistencija za gol. Vodeći je klupski asistent, a prati ga Fran Tudor koji je imao sedam odlučujućih dodavanja za gol. Potom slijede Milić i Ohandza itd. 

Zanimljivo je vidjeti i tko su najstandardniji prvotimci. Na vrhu su dvojica reprezentativaca Lovre Kalinić, koji je protiv Intera upisao 100. nastup za Hajduk, a u ovoj sezoni igrao je na 25 utakmica. Kapetan momčadi Goran Milović igrao je najviše, 26, što znači da je propustio samo jednu utakmicu. 

Iza reprezentativnog tandema slijede Jefferson, Tudor i Vlašić

Najveću minutažu imao je Milović, 2331 minutu, potom Kalinić 2250 te Vlašić koji je odigrao 2122 minute.

24/11/2015 - 15:53 sati
Prva momčad
Autor: Alen Orlić
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr