Mobile menu
Burić: Imamo potencijal, ali su igrači mladi i treba ih podržati

Burić: Imamo potencijal, ali su igrači mladi i treba ih podržati

 
30/1/2016 - 16:36 sati
Prva momčad
Autor: Alen Orlić
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr

Hajduk je nastavio s pripremama u Turskoj. Peti je dan boravka u Beleku, a trener Hajduka Damir Burić komentirao je dosadašnji dio priprema. 

Radi se odlično, kaže Burić i ističe da jako zadovoljan sa svojim igračima. 

Utakmica s Ferencvarosem ostavila je dosta posljedica. Ne zbog rezultata koji nije ni važan u ovom dijelu priprema koliko zbog ozljeda igrača. 

U utakmici u kojoj su Mađari igrali jako grubo najgore je prošao Toma Bašić koji je dobio udarac u koljeno i čeka ga mirovanje.

Udarce je dobio i Goran Milović zbog čega popodne nije trenirao. Fran Tudor je također izudaran, kao i Hrvoje Milić, a otprije su na poštedi bili Julian Velazquez, Nicolas Velez i Josip Bašić koji odrađuju zamjenske treninge. 

"Vidite kakve su posljedice. Protivnik je bio brutalno grub, a to je trebala biti prijateljska utakmica.  A nije bila. Dosta igrača je dobilo udarce, pa gubim dan, dva rada zbog jedne utakmice u kojoj suci nisu znali zaštititi ne moje igrače nego igru. To nije opravdanje nego činjenica. Sutra (nedjelja) igramo protiv Wisle. Vidjet ću koji ću sastav izvesti. Moram sačuvati igrače jer mi se ovdje pripremamo za nastavak prvenstva, za Slaven Belupo, a nisu nam ove prijateljske utakmice finale Lige prvaka. Nama u ovoj fazi trebaju treninzi, treba nam da se uigramo."

Još o utakmici protiv Ferencvarosa, Burić je dodao: 

"Imat ćemo analizu. To je bila utakmica u kojoj smo prvih 15,20 minuta igrali onako kako smo se dogovorili. Bili smo disciplinirani, dobro organizirani, angažirani, a poslije toga smo napravili nekoliko individualnih pogrešaka i protivnik je preuzeo inicijativu. Dobro je da su igrači vidjeli da se možemo nositi s jednim ozbiljnim protivnikom kad se pridržavamo dogovora, a ove druge stvari moramo korigirati u nastavku priprema. Uvjeren sam da se možemo nositi s ekipama tipa Ferencvaros koje imaju visoku kvalitetu. Vidio sam segmente u kojima im možemo parirati." 

Trener Burić pohvalio je htijenje, angažman i moral svojih igrača. 

"To su mladi momci od 19, 20 godina. Oni zaslužuju podršku jer i kad ih ne ide, oni se bore. Zato ih moram zaštiti. Ne dam nikome da ih vrijeđa. Tome ću se uvijek usprotiviti", kazao je trener Hajduka Damir Burić

30/1/2016 - 16:36 sati
Prva momčad
Autor: Alen Orlić
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr