Mobile menu
Bivši nogometaši se odazvali pozivu Hajduka

Bivši nogometaši se odazvali pozivu Hajduka

 
11/3/2017 - 16:19 sati
Klub
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr
Sve vijesti vezane za temu "Osijek - Hajduk 2:1 (Osijek, 5/3/2017)"
Druženje s veteranimaDruženje s veteranimaDruženje s veteranimaDruženje s veteranimaDruženje s veteranima
Druženje s veteranima

Prvo druženje bivših nogometaša Hajduka na poziv Kluba održano je danas u kino-dvorani i Bijelom salonu poljudskog stadiona. Poziv je bio poslan svim igračima koji su upisali barem jedan službeni nastup za Hajduk a završili su karijeru, dio se njih odazvao, dio opravdao zbog profesionalnih obveza diljem Europe i svijeta.

- Dobro došli u svoj dom! Želimo da se ova druženja nastave, postanu praksa - između ostalog su u uvodnom govoru okupljenima kazali predsjednik NO Slaven Marasović, predsjednik Uprave Ivan Kos i klupski kroničar Jurica Gizdić.

U ime igrača nazočnima se obratio najstariji živući nogometaš Tonči Baranović... 

- Izuzetna mi je čast što sam ovdje, dres sam  obukao prije više od 70 godina kad se mnogi od vas još nisu ni rodili. Bio bih daleko sretniji da imam 65 godina manje i da danas mogu navući moju bijelu šesticu te barem još jednom istrčati na teren i zaigrati protiv Rijeke - kazao je između ostalog 88-godišnji Baranović te dodao:

- Drago mi je da nas se Klub sjetio i pozvao nas danas ovdje, jer, događalo se da nas i zaboravi. Međutim, jako me žalosti što često čujem da pojedini veterani Hajduka svojim nedoličnim ponašanjem nanose nepopravljivu štetu našem voljenom klubu. I sramim se zbog toga. Igrati za Hajduk uvijek je bila čast i privilegija. Ali, biti Hajdukov igrač, njegov veteran, to je i obveza! Životna obveza da svojim djelovanjem, svojim ponašanjem, nikada ne nanesemo bilo kakvu štetu svom klubu. Mi moramo biti primjer svima! Zato sada apeliram na svih nas, a posebno na mlade, da brižljivo čuvate sveto ime Hajduk. Ime koje nikada, ničim i ni zbog koga ne smije biti osramoćeno - rekao je na kraju svog izlaganja najstariji sudionik druženja.

Baranoviću je njegov Hajduk ispunio jednu od želja, izvest će početni udarac uoči dvoboja protiv Rijeke.

11/3/2017 - 16:19 sati
Klub
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr