Mobile menu
Bijeli u Karagandyju

Bijeli u Karagandyju

 
29/7/2014 - 22:54 sati
Prva momčad
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr
Sve vijesti vezane za temu "Šahter - Hajduk 4:2 (Karagandy, 31.07.)"
Hajduk stigao u KaragandyHajduk stigao u KaragandyHajduk stigao u KaragandyHajduk stigao u Karagandy
Hajduk stigao u Karagandy

Stigli su nogometaši Hajduka u Karagandy, četvrti po veličini grad u Kazahstanu, gdje će im domaćin biti Šahter u prvoj utakmici trećeg pretkola Europske lige. Višesatni let Fokkerom 100 Sun Adrije preko moskovskog Domodedova trajao je 7 sati i 40 minuta. Mađarski pilot, slovenski kopilot te ostatak hrvatskog osoblja trudili su se let hajdukovcima učiniti što ugodnijim. Stiglo je 18 igrača Igora Tudora u prohladni Karagandy u večernjim satima po lokalnom vremenu. Nakon dolaska u hotel i večere, odradili su Bijeli kraću šetnju uz vedro nebo i samo 7 stupnjeva u zraku.

Četiri je sata vremenska razlika između Kazahstana i Hrvatske, Bijeli su se morali brzo prilagoditi, a u srijedu u poslijepodnevnim satima prvi put će osjetiti i travnjak stadiona Šahtera. Trening je zakazan u 14:30 sati (18:30 po lokalnom vremenu), baš u isto vrijeme kad će u četvrtak lopta krenuti s centra.

Domaćini najavljuju pune tribine, dakle i do 19.000 gledatelja, protiv Atlantasa ih je prošli tjedan bilo 12.200. Stiglo je u (pre)daleki Karagandy i osam torcidaša, potpora s tribina i u ovoj najdaljoj točci europskog nogometa hajdukovcima, eto, neće nedostajati.

29/7/2014 - 22:54 sati
Prva momčad
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr