Mobile menu
Bašić: Utakmica je bila odlična, ali možemo žaliti za tri boda

Bašić: Utakmica je bila odlična, ali možemo žaliti za tri boda

 
18/3/2018 - 19:25 sati
Prva momčad
Foto: Miro Gabela/Hajduk.hr

Toma Bašić postigao je prvi pogodak uzbudljivog derbija u Gradskom vrtu koji je na koncu završio podjelom bodova. U susretu prepunom preokreta Bašić je načeo mrežu domaće momčadi već u drugoj minuti kada je na dodavanje Adam Gyurcsa zatresao mrežu s nekih deset metara desnom nogom.

- Ne pamtim kad je zadnji put palo ovoliko golova u Gradskom vrtu, bila je ovo odlična utakmica u kojoj su navijači mogli uživati, a mi možemo žaliti jer smo imali vodstvo do tog nesretnog penala. Takav je nogomet, osvojili smo bod, moramo dignuti glave i što bolje se pripremiti za utakmicu s Rijekom. Nadam se da će nas u toj utakmici navijači podržati u što većem broju, a mi ćemo dati sve od sebe da ostvarimo pobjedu na Poljudu – kazao je Bašić nakon utakmice.

Karlo Letica primio je tri pogotka u ovoj utakmici, ali isto tako nekoliko puta Grezda i Boban su izlazili sami pred njega, no iz tih međusobnih dvoboja Hajdukov vratar je svaki put izašao kao pobjednik.

- Utakmica je bila zaista uzbudljiva, unatoč teškom terenu gledatelji su imali priliku uživati u brojnim šansama i golovima. Možemo žaliti za propuštenom pobjedom jer smo imali vodstvo u zadnjem dijelu utakmice. Jako dobro smo ušli u ovaj susret, poveli smo na samom početku, Osijek se kasnije vratio i poveo, imali smo i nesreću, praktički smo im poklonili preokret, međutim nastavili smo se boriti, mi smo okrenuli i poslije toga se dogodio taj penal koji ne želim komentirati jer nisam dobro vidio situaciju.

Imao je Hajdukov vratar loptu na ruci kod izvođenja najstrože kazne, pročitao je Hajradinovića, ali lopta je ipak ušla u gol. Prethodno smo već spomenuli da se istaknuo s nekoliko važnih obrana.

- Igrali smo napadački, ostavljali smo dosta prostora nazad, imao je Osijek nekoliko prigoda, koje na našu sreću nisu uspjeli realizirati. Kod penala je bilo teško nešto učiniti u onom blatu, imao sam tu loptu na ruci, ali na žalost to nije bilo dovoljno za spriječiti izjednačenje. 

18/3/2018 - 19:25 sati
Prva momčad
Foto: Miro Gabela/Hajduk.hr